A rendőrség hivatalos bocsánatkérést kért Yoon Ji Oh-tól, mert nem biztosított megfelelő tanúvédelmet

 A rendőrség hivatalos bocsánatkérést kért Yoon Ji Oh-tól, mert nem biztosított megfelelő tanúvédelmet

A rendőrség találkozott Yoon Ji Oh színésznővel, és hivatalosan bocsánatot kért tőle, miután bírálta őket, amiért nem biztosítottak megfelelő védelmet.

Yoon Ji Oh, aki a néhai Jang Ja Yeon színésznő körüli ügy tanújaként tanúja volt a rendőrségnek, petíciót hozott létre március 30-án magyarázatot és bocsánatkérést kért a rendőrségtől, amiért a vizsgálat tanújaként nem biztosított megfelelő védelmet.

Beadványában kifejtette, hogy megnyomta a rendőrségtől kapott okosórán a hívógombot, de több mint tíz órája nem kapott semmilyen választ. A petíció gyorsan elterjedt, és több mint 240 000 aláírást gyűjtött össze.A Dongjak Rendőrőrs, amely a Yoon Ji Oh tanúvédelméért felelős, március 31-én hivatalos nyilatkozatot adott ki, és azt mondta: „Körülbelül 12:15-kor KST-kor meglátogattuk Yoon Ji Oh-t, és több mint egy órán át beszélgettünk vele. Őszintén bocsánatot kértünk tőle, amiért nem biztosított megfelelő védelmet, és megígértük, hogy ez többé nem fordul elő.”

Kifejtették, hogy a védelmi programjuk keretében áldozatoknak vagy tanúknak biztosított okosórákat valós idejű helymeghatározási és hívási funkciókkal látják el. Ha viselője segélyhívást kezdeményez, az automatikusan bejelentkezik a 112-es segélyhívó rendszerbe. A rendőrség megerősítette, hogy Yoon Ji Oh először március 30-án, KST 5:55-kor aktiválta a segélyhívás funkciót az okosóráján, majd további két alkalommal aktiválta a funkciót, de a hívásai nem voltak bejelentkezve a 112-es rendszerbe, és ő megtette. nem kapja meg azt a segítséget, amelyet a védelmi program keretében garantálnak.

A rendőrség kijelentette: „Jelenleg az okosórát létrehozó céggel dolgozunk azon, hogy kivizsgáljuk, miért nem jelentkeztek be azonnal Yoon Ji Oh hívásai a 112-es rendszerbe. Híváskor sms-t is küldenek az illetékesnek, de nem ellenőrizték időben az üzeneteket” – és hozzátette: a rendőr ellen is nyomoznak.

Elmagyarázták, hogy adtak Yoon Ji Ohnak egy új okosórát, amelyet előtte teszteltek, és női rendőrökből álló csapatot fognak kijelölni neki, hogy éjjel-nappal védelmet nyújtsanak. Azt is közölték, hogy új lakóhelyiségbe költöztetik Yoon Ji Oh-t, és azt mondták: „Egy igazságügyi szakértői csoport megvizsgálta a Yoon Ji Oh mechanikai hangokra, leeső lélegeztetőgépekre és az ajtaján lévő ismeretlen folyékony anyagra vonatkozó állításokat. Az eredményekről azonnal értesítjük őt.”

Végül a rendőrség kijelentette: „Megerősítjük védelmi intézkedéseinket és kommunikációs útvonalainkat, hogy megbizonyosodjunk arról, Yoon Ji Oh, egy fontos eset tanúja, ne félje a biztonságát.”

Forrás ( 1 ) ( két )